Interneti tähtsaim kapital on link

Internetis info avaldamine on võimalus luua uut väärtust. See tähendab inimeste kaasamist. Paberile trükitud info ei saanud muutuda inimese poolt kauba või teenuse ostmiseks. Ta peab reklaami või teate järel minema müügikohta kohale, tellima helistamise või kupongiga. Internetis avaldatud info saab samas seadmes muuta tehinguks, millega saab ost ja müüa nii kaupa kui teenuseid. Inimene ei pea info saamise järel leidma eraldi müügikohta, milles saab tehingu teha.

Interneti tähtsaim väärtus on link

Paberile trükitud info on kättesaadav ainult selle paberi kasutajale ja piiratud füüsilise asukohaga. Näiteks ajalehte loeb inimene üksinda ja seejärel alles võib selle kellelegi edasi anda. Internetis olevat ajalehte loeb üheaegselt palju inimesi.

Paberile trükitud info vajab levimiseks inimest, kes seda loeb ja seejärel selle uuesti ümber trükib või paljundab. Paberite vahel ristviitamine on võimatu, sest lugeja peab selle füüsilise paberi ise üles otsima.

Internetis info levimisele on vähem piiranguid, sest osa või kogu teksti ei pea uuesti sisestama, vaid sellele võib teha viite. Seda saab lugeda ilma kusagile kõndimata, sest ligipääs sellele on samast seadmest. Näiteks paberile trükitud ajalehele viitamisel tuleb minna raamatukogust seda otsima, interneti ajalehele viitamisel ei pea tegema muud kui klikkima lingil.

Link on kapital

Samuti aitavad kasutajad ise kaasa läbi selle kohta lingi levitamise.